Ψάξου

Friday, June 4, 2010

apognwsh

«Εχασα το σπίτι μου. Με καταστρέψατε», φέρεται ότι φώναζε ο 54χρονος που επιχείρησε να αυτοπυρποληθεί προκαλώντας φωτιά σε παράρτημα της Τράπεζας Πειραιώς, χθες το απόγευμα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Διακομίστηκε στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται φρουρούμενος στην Α' Χειρουργική Κλινική, με ελαφρά εγκαύματα στον θώρακα, σύμφωνα με τους γιατρούς. Η τράπεζα σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τον απάλλαξε από τις οφειλές του από το 2006, αλλά είχε οικονομικά ανοίγματα σε τρίτους.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στις 3.40 στο τμήμα «Μεσιτών Ασφαλίσεων» της τράπεζας, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Εθνικής Αμύνης. Ο 54χρονος εισήλθε στο υποκατάστημα, περιέλουσε το χώρο με εύφλεκτο υγρό και έβαλε φωτιά με αναπτήρα, ανακοίνωσε η Αστυνομία.

«Οι υπάλληλοι βγήκαν έξω και αμέσως έφτασαν αστυνομικοί μοτοσικλετιστές που εισήλθαν στο χώρο και προσπάθησαν να τον ηρεμήσουν. Μόλις τον πλησίασε ένας αστυνομικός με πυροσβεστήρα, αυτός πανικοβλήθηκε και έβαλε φωτιά», ανέφερε στην «Ε» ιδιοκτήτης παρακείμενου καταστήματος που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού.

Στη συνέχεια μετέβησαν επί τόπου δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι πυροσβέστες και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε τον 54χρονο. «Τον βρήκαμε αναίσθητο χωρίς εμφανή εγκαύματα. Η φωτιά έσβησε πριν την άφιξή μας από το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης της τράπεζας», επισήμανε ο υποπυραγός Τριαντάφυλλος Κοντονικόλας.

Με ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς εκφράζει τη λύπη της για το δυσάρεστο γεγονός που συνέβη σε υποκατάστημά της στη Θεσσαλονίκη και διευκρινίζει τα ακόλουθα:

«Ο πελάτης είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές από δεκαπενταετίας και πλέον, τις οποίες στο σύνολό της η Τράπεζα τακτοποίησε, διαγράφοντας το σύνολο του ποσού το έτος 2006.

»Το γεγονός αυτό, μετά από αίτημα του ιδίου, του γνωστοποιήθηκε και με σχετική επιστολή στις 11/12/2008, η οποία κατά λέξη αναφέρει: "Συνεκτιμώντας και συναισθανόμενοι τα προσωπικά σας προβλήματα, αν και δεν υπάρχει οποιαδήποτε υπαιτιότητα της Τράπεζας γι' αυτά, σας απαλλάσσουμε από κάθε οφειλή σας προς την Τράπεζα και δεν προτιθέμεθα να επιδιώξουμε την εξόφλησή της".

»Δυστυχώς όμως, εκφεύγει της δυνατότητας της Τράπεζας η κάλυψη άλλων επαγγελματικών, ή και προσωπικών εκκρεμοτήτων και υποχρεώσεων του παραπάνω πρώην πελάτη μας και απαλλαγέντος από την Τράπεζα οφειλέτη μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω πελάτης ζήτησε πρόσθετες εξυπηρετήσεις από την τράπεζα, προκειμένου να κλείσει οφειλές που ο ίδιος αντιμετώπιζε σε ασφαλιστικά ταμεία και τρίτους. Ωστόσο η τράπεζα αρνήθηκε να τον συνδράμει, λαμβάνοντας υπόψη το αρνητικό ιστορικό του πελάτη.

apo enet.gr

Telos na anaferoume oti ts teleutaious 2 mhnes 2 h 3 anthrwpoi autoktonisan giati antimetopizan oikonomika problhmata.gia na doume..

2 comments:

Anonymous said...

yparxoun kai polloi malakes kagoures pou nomizoun oti 8a kanoun thn megalh idea kai sto telos pernoun ta arxidia mu kai pnigontai sta xreh prepei na ta leme kai auta

Anonymous said...

kala profanws re takh.Dn mporoun omws oloi na einai toso egkrateis kai ok.Kapoioi peftoun stn pagida.