Ψάξου

Monday, September 6, 2010

Διόδια? hahah.. Δεν Νομίζω!

ena post afierwmeno sto foititi lance

Για τα διόδια λοιπόν και γιατί δεν χρειάζεται (και δεν πρέπει εντέλει) να πληρώνουμε. Αναπαράγω από το http://www.diodiastop.blogspot.com/

"γιατι?
  • Οι εν λόγω δρόμοι δεν είναι αυτοκινητόδρομοι βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών (δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, διαχωριστική νησίδα, λωρίδα ασφαλείας κτλ.) οπότε η ύπαρξη διοδίων δεν προβλέπεται.
  • Η μη ύπαρξη παραδρόμων καθώς και η ύπαρξη μπαρών στα διόδια παραβιάζουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών (άρθρο 7 Σ)
  • Οι πρακτικές των εταιριών έχουν νομικά κενά και σε πολλές περιπτώσεις είναι καταχρηστικές
  • και γιατί πολύ απλά ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ



σχετικά με την διαδικασία (δες και το video):
Η εταιρία που εκμεταλλεύεται τα διόδια μέσω των υπαλλήλων δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητήσει όνομα, τηλέφωνο κλπ... όπως δεν έχει και κανένα δικαίωμα να μην σε αφήσει να περάσεις ή να σε καθυστερήσει..αν δεν πληρώσεις υπάρχει μια αστική διαφορά μεταξύ της εταιρίας και ενός ιδιώτη. Δλδ δεν παραβιάζεις τον Κ.Ο.Κ. ούτε η αστυνομία ή η τροχαία δικαιούται να αναμειχθεί...επίσης δεν υπάρχει κανένα θέμα προστίμου μέσω της εφορίας καθώς δεν αποτελεί διοικητική παράβαση. Σε κάθε περίπτωση, εάν ο υπάλληλος επιμένει και δεν ανοίγει τη μπάρα, αφού έχει κρατήσει τα στοιχεία της πινακίδας μας, μπορούμε να τον μηνύσουμε για παράνομη κατακράτηση, βάσει του Άρθρου 325 του Ποινικού Κώδικα. Το μόνο που θεωρητικά μπορεί να σου κάνει η εταιρία είναι μήνυση και να γίνει δικαστήριο για το ποσό που χρωστάς ( ή μπορεί να ζητά το 20πλάσιο ). 'Ομως η σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της πολυεθνικής μπάζει νομικά από αρκετές μεριές καθώς και ο φόβος της εταιρίας για πιθανή δικαίωση κάποιου πολίτη από το δικαστήριο ( γεγονός που θα δημιουργήσει δεδικασμένο και θα δικαιώσει και όλους τους υπόλοιπους ) έχει αναγκάσει την εταιρία μέχρι στιγμής να μην προβεί σε νομικά μέτρα..."

αναλυτική εξήγηση με αναφορά στο Νόμο εδώ πάνω


2 comments:

Anonymous said...

Oxi gia lifo katanalwsh

VOURKOS said...

euxaristw poly sou xrwstaw lefta


Lance.