Ψάξου

Tuesday, November 16, 2010

ΠΟΦΠΑ: φωτογραφικός και κινηματογραφικός τομέας

αναρωτιέμαι πραγματικά πως και δεν έχουμε αναφερθεί ακόμα σε αυτό. τελοσπάντων. 

Ο ΠΟΠΦΑ είναι ο Πολιτιστικός Όμιλος Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών. Στον όμιλο συγκαταλέγεται και ο Θεατρικός τομέας, για τον οποίο όμως δεν έχω προσωπική άποψη και ως εκ τούτου δεν θα αναφερθώ.

Φωτογραφικός τομέας:  Στα πλαίσια
του τομέα παραδίδονται σεμινάρια φωτογραφίας, τόσο τεχνικά όσο και παρουσιάσεις πολλών φωτογράφων. Τα τεχνικά σεμινάρια δεν κρατάνε για πάντα, και συνεπώς κάπου από τη μέση της χρονιάς και μετά γίνονται μονάχα παρουσιάσεις φωτογράφων. Όχι μόνο όμως. Στα πλαίσια του τομέα οργανώνονται φωτογραφικοί έξοδοι στη πόλη. Φωτογραφίζεις μαζί με άλλους και αγαπιέσαι. Ο τομέας διαθέτει και σκοτεινό θάλαμο, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα σε όσους θέλουν να εκτυπώνουν το υλικό τους. Στο τέλος της χρονιάς γίνεται μάλιστα και μια έκθεση φωτογραφίας από την ομάδα . Οι φωτογραφίες μάλιστα εκδίδονται και σε λεύκωμα. Όμορφα.

Το site του τομέα είναι το εξής (http://photo.forumup.gr/) όπου ανεβαίνουν φωτογραφίες από τους συμμετέχοντες προς σχολιασμό. Πέρα από αυτό στο site υπάρχουν οι παρουσιάσεις των φωτογράφων (εκεί που λέει "υλικό"), βιογραφικά τους, συμβουλές σε τεχνικά ζητήματα κτλ κτλ.. Οι παρουσιάσεις των φωτογράφων αξίζουν πραγματικά

Κινηματογραφικός τομέας: Ο κινηματογραφικός τομέας δραστηριοποιείται στην Ίριδα (στη Πανεπιστημιακή Λέσχη, Ιπποκράτους 15 και Ακαδημίας 55). Οι ίδιοι αναφέρουν τα εξής: 
“Σκοπός του Κινηματογραφικού Τομέα είναι η καλλιέργεια της κινηματογραφικής παιδείας στους φοιτητές, ώστε να γίνουν καλοί θεατές της τέχνης του κινηματογράφου.Επίσης,να ενεργοποιήσει τους φοιτητές που έχουν διάθεση να δημιουργήσουν,ώστε να γίνουν ταινίες που θα εξυψώσουν κοινωνικά και καλλιτεχνικά τόσο τους ίδιους όσο και στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα, στην οποία ανήκουν.Σήμερα ο Κινηματογραφικός Τομέας έχει ένα πλήρες εβδομαδιαίο πρόγραμμα σεμιναρίων (σεναρίου-τεχνικής-ανάλυσης-σκηνοθεσίας)και προβολών  σε  φίλμ 35mm και βιντεοπροτζέκτορα,  το  οποίο  καθημερινά  βελτιώνεται  και  εμπλουτίζεται.  Τα σεμινάρια  διεξάγονται  από  παλιότερα αλλά και νεότερα  μέλη  του  Κινηματογραφικού  Τομέα  τα οποία εθελοντικά  και  με  πολύ  διάθεση  επιμελούνται  μια σειρά  μαθημάτων  που  εκτός  από σημαντική εξοικείωση με το γνωστικό αντικείμενο προσφέρουν ευχάριστες αφορμές για σκέψη και συζήτηση. Επιπλέον,ο Τομέας  υποστηρίζει,  παρέχοντας  τεχνικά  υλικά  και κινηματογραφικό εξοπλισμό, την παραγωγή  ταινιών  μικρού  μήκους  των  μελών  του  σε φόρα 8mm και digital.Τέλος,διοργανώνει και εκδηλώσεις,όπως φεστιβάλ και αφιερώματα”.

Το πρόγραμμα των προβολών και των σεμιναρίων μπορείτε να το βρείτε στο site του τομέα (http://kinimatografiko.gr/). Μετά από κάθε προβολή ακολουθεί ανάλυση, αγάπη, συζήτηση κτλ. 

Y.Γ.: Η ετήσια συνδρομή για κάθε τομέα είναι 5 ευρώ. Αυτά.


και ναι, είναι τόσο καλά όσο φαίνεται, ακούγεται, λέγεται.

5 comments:

VOURKOS said...

respect

Anonymous said...

oi true tou 08 dei3ane tn dromo;)

Anonymous said...

den dinoun vevaiwsh omws... ououou

Anonymous said...

ade pou thes kai vevaiwsi re flwre. na pas sto fwtografo tou next top modelo na pareis vevaiwsi mwri

Anonymous said...

HAHAHAHAHAH+1 gia tn apo panw:p