Ψάξου

Tuesday, January 4, 2011

ΔΙΑΦΟΡΑ: part 2

Στο πρώτο post με τίτλο "ΔΙΑΦΟΡΑ" βαριόμουν να γράψω κάτι εισαγωγικό, οπότε το κάνω τώρα.

Κάθε μέρα μπαίνουμε σε πολλά site και διαβάζουμε, ακούμε, βλέπουμε διάφορα από το σύνολο των οποίων μπορεί και μόνο μια φράση τους να θεωρούμε ενδιαφέρουσα. Από δω και στο εξής λοιπόν θα αποθηκεύω αυτές τις "φράσεις" και όταν θα μαζεύεται ένας αριθμός, θα postaρονται όλες μαζί.

5) αποκαλύψεις wikileaks: "Διπλωματικό τηλεγράφημα που αποκαλύπτει το WikiLeaks επιβεβαιώνει ότι η αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησε το 2007 το Ισραήλ στη Συρία είχε στόχο πυρηνικό αντιδραστήρα λίγο πριν τεθεί σε λειτουργία. Η Δαμασκός διέψευδε ανέκαθεν ότι το κτίριο που χτυπήθηκε ήταν πυρηνικός αντιδραστήρας, και το Τελ Αβίβ δεν παραδέχθηκε ποτέ επισήμως ότι πραγματοποίησε την επίθεση.

Το τηλεγράφημα -που συντάχθηκε στις 25 Απριλίου του 2008 και φέρει την υπογραφή της τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις- αναφέρει ότι «στις 6 Σεπτεμβρίου του 2007 το Ισραήλ κατέστρεψε αντιδραστήρα που είχε κατασκευάσει μυστικά η Συρία, προφανώς με τη βοήθεια της Βορείου Κορέας».

6)τεχνολογικές προβλέψεις πενταετίας:" Όπως συνηθίζουν στα τέλη κάθε χρονιάς, ερευνητές της IBM κοίταξαν την κρυστάλλινη σφαίρα τους για να προβλέψουν τις πέντε σημαντικότερες τεχνολογικές εξελίξεις στην καθημερινή ζωή για την επόμενη πενταετία."



7) βαθμολογείστε το καθηγητή σας: (http://rateyourprofessor.gr "O φοιτητής εντοπίζει τον καθηγητή που συμπαθεί ή αντιπαθεί, διαβάζει τις γνώμες των συμφοιτητών του και δημοσιεύει τη δική του γνώμη και βαθμολογία. H τελική βαθμολογία, που μπορεί να κυμαίνεται από το ένα έως και το δέκα, είναι ο μέσος όρος των βαθμολογιών σε τρεις ερωτήσεις: α)πόσο κατανοητός είναι ο καθηγητής στα μαθήματα που παραδίδει, β)πόσο πρόθυμος είναι ο καθηγητής να βοηθήσει τους μαθητές να μάθουν και γ)πόσο εφικτό είναι να περάσεις τα μαθήματά του. H τελική βαθμολογία προκύπτει με βάση τον μέσο όρο των τριών αυτών βαθμολογιών"


8)"Χωρίς αστυνομικές δυνάμεις έχει μείνει πόλη στα σύνορα Μεξικού και Αμερικής, μετά την πρόσφατη απαγωγή και της τελευταίας αστυνομικού που έμενε σε αυτή.



Ο λόγος για την 9.000 κατοίκων πόλη Guadalupe, η οποία βρίσκεται μόλις 5 χιλιόμετρα από τα αμερικανικά σύνορα και περίπου 60 χλμ από τη Ciudad Juarez, από την οποία ξεκινούν οι επιχειρήσεις λαθρεμπορίου ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ.


Όλοι οι συνάδελφοι της Gandara είχαν παραιτηθεί ή σκοτωθεί στον πόλεμο της αστυνομίας με τα καρτέλ ναρκωτικών της περιοχής, στην οποία από το 2006 υπολογίζεται ότι έχουν σκοτωθεί πάνω από 30.000 άτομα."
9)1.000.000 λίρες για 32 γρίφους:" Το «The Looking Glass Club» είναι το νέο βιβλίο του συγγραφέα Gruff Davies. Το βιβλίο, το οποία είναι ένα θρίλερ επιστημονικής φαντασίας σχετικά με την φύση της πραγματικότητας, εμπεριέχει 32 γρίφους. Όποιος αναγνώστης καταφέρει να τους λύσει θα κερδίσει μέχρι και ένα εκατομμύριο λίρες, ενώ, όσοι τυχεροί λύσουν τους τέσσερις πρώτους γρίφους μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου 2011 θα μπουν στην κλήρωση για να κερδίσουν ένα iPad.


Ο πρώτος γρίφος έχει λυθεί. Η λύση του βρίσκεται στη σελίδα thelookingglassclub.com, όπου κανείς μπορεί να μπει και να ελέγξει τις απαντήσεις του."


10)"Τις χειρότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας των τελευταίων ετών επέλεξαν οι ειδικοί της NASA, με το «πρώτο» βραβείο να κερδίζει επάξια το φιλμ «2012». Την πρώτη πεντάδα, επίσης, συμπληρώνουν οι ταινίες: «Ο πυρήνας: Αποστολή στο κέντρο της Γης», «Αρμαγεδδών», «Το Ηφαίστειο» και «Αλυσιδωτή αντίδραση». 


Ωστόσο, σύμφωνα με τα Νέα, σε ημερίδα που οργανώθηκε πρόσφατα, η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος είπε καλά λόγια για ταινία «Blade Runner» του Ρίντλεϊ Σκοτ αλλά και το «Gattaca» που ψηφίστηκε ως η καλύτερη και πιο αληθοφανής ταινία επιστημονικής φαντασίας που γυρίστηκε ποτέ. Επίσης, θετικά σχολίασαν οι επιστήμονες την ταινία «Επαφή», με πρωταγωνίστρια τη Τζόντι Φόστερ, αλλά και για το «Τζουράσιk Παρκ"


1 comment:

Anonymous said...

nta3ei me pathses?