Ψάξου

Sunday, November 1, 2009

Ντροπή και ατελείωτες πεδιάδες


Ξέρετε τι τους τρώει όλους;

Η ντροπή να ξυπνήσουν και να δουν, η ντροπή να κοιτάξουν απέναντι και να τολμήσουν και να βγάλουν τη περίεργη αυτή φωτογραφία στη φόρα και την κάπως πιο προσωπική στιγμή. Είναι μια ντροπή τέτοια, δίχως κακία-γιατί κανείς δν περιμένει κακία από κάποιον που αναπνέει κοντά-, μα σαν αποφυγή της πλάκας.

Κι είναι η ντροπή λοιπόν αυτή που δεν σε κάνει σεμνό και ταπεινό αν θες. Είναι απο αυτές που σε κρατάνε πίσω, σύμπλεγμα συντήρησης του ποιος είσαι και ποιος θα 'σουν.

Ποιός περνάει καλύτερα και ποιός/ποιοί κερδίζουν; Είναι και αυτό κάτι το γενικό, κι όταν έτσι το δεις είναι που σαν όλα καθαρίζουν και σου λένε:" Αυτός που μιλάει στη κοπέλα ρε κερδίζει, και αυτός που γράφει το ριφάκι του και το τραγουδάει δυνατά, και αυτός που ζητάει τελικά, και αυτός που ρωτάει τελικά,και αυτός που.. οτι κι αν είναι αυτό. Σίγουρο είναι πως αν κοιμηθείς απλά όλα ίδια θα μείνουν, σε βεβαιώ εγώ γι΄αυτό. Όλα ίδια"

Όταν έχεισ φορές φορές κάτι να πεις και να σηκώσεις λίγο από τον κόσμο, καλύτερα να μην τον κοιτάς στην αρχή, δες τον μετά.

-Για να τα ακούμε τα λέμε παιδιά. Μην σκαλώνετε.
Πρώτος εγώ.

Venceremos amigos! kap

No comments: